ua en ru

Рада в четвер розглядатиме питання бюджету та кібербезпеки, - Парубій

Рада в четвер розглядатиме питання бюджету та кібербезпеки, - Парубій Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

За словами Парубія, пропонується у четвер ключовим питання розглянути бюджетну резолюцію

Ключовим питання порядку денного Верховної ради України у четвер буде прийняття бюджетної резолюції, а також розгляд питань у сфері кібербезпеки. Про це повідомив голова парламенту Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, фактично пропонується, що четвер буде бюджетним днем. Згідно регламенту, ми маємо прийняти бюджетну декларацію не пізніше 20-го числа. В четвер - 18 жовтня. Тому пропонується у четвер ключовим питання розглянути бюджетну резолюцію", - повідомив Парубій.

За його словами, у четвер також будуть розглянуті й інші питання, пов’язані з бюджетом.

"Серед них, проект закону про публічні закупівлі. Цей законопроект має підтримку в залі і є надзвичайно важливим", - додав він.

Спікер наголосив, що після оновлення складу ЦВК парламент має невідкладно ухвалити закон про зміни до держбюджету.

"Зміни, які передбачають виділення коштів для кібербезпеки та захисту роботи ЦВК. Я сподіваюсь, що цей законопроект буде підтриманий усіма, і ми дамо можливість новому складу ЦВК забезпечити всі технічні передумови для захисту виборів", - наголосив голова ВР.

Він додав, що також рада розгляне у четвер низку ратифікацій.

Нагадаємо, Парубій заявив, що Росія може спробувати втрутитись у вибори в Україні.

Як писало РБК-Україна, президент України Петро Порошенко розраховує на протидію втручанню Росії у вибори з боку Центральної виборчої комісії і спецслужб. Президент зазначив, що надходить інформація про плани Росії втрутитися у виборчу кампанію в Україні через систему дезінформації, фальсифікації і кібератак.