ua en ru

Працівники УБОЗ затримали організовану групу шахраїв, які в Кременчуці незаконно заволодівали квартирами.

Працівниками Кременчуцького відділу боротьби з організованою злочинністю УБОЗ ГУ МВС України в Полтавській області затримана організована група шахраїв, яка в Кременчуці незаконно заволодівала квартирами комунальної власності з подальшою їх реалізацією фізичним особам. Про це повідомила прес-служба ГУ МВС України в Полтавській області.

За даними прес-служби, зловмисники реалізовували комунальні квартири з використанням документів, що містять свідомо помилкові відомості. Міліція вже встановила більше 10 фактів незаконної приватизації і реалізації квартир, здійснених зловмисниками в період з 2004 р. по 2007 р. Вартість реалізованого житла в різні роки коливалася від 45 тис. до 200 тис. грн. Саме на такі суми завдавалася шкода виконавському комітету Кременчуцької міської ради.

За фактом шахрайства, здійсненого в особливо крупних розмірах за попередньою змовою групою осіб, порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого статтею 190 частини 4 Кримінального кодексу України. Санкція цієї частини статті передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

У здійсненні серії аналогічних злочинів обґрунтовано підозрюються 6 людей, серед яких і приватний нотаріус. Зараз 2 особи вже взято під варту, ще 3 затримані відповідно до статті 115 Криминально-процесуального кодексу України і вирішується питання про обрання для них запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

Співробітниками міліції також вирішується питання про притягання до кримінальної відповідальності посадових осіб одного з комунальних підприємств, які сприяли шахраям в незаконному обміні житла і встановлюються інші причетні до афери особи.