ua en ru

Рабінович заявив, що Кабмін "очолює" корупцію в Україні

Рабінович заявив, що Кабмін "очолює" корупцію в Україні Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

На думку Рабіновича, Україна займає перше місце за рівнем корупції у світі через "бездіяльність Кабміну"

Корупцію в Україні "очолює" Кабінет міністрів України. Таку думку висловив народний депутат України, лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович в прямому ефірі програми "Хто кому Рабінович" на телеканалі "112-Україна".

За словами нардепа, якщо б в уряді "перестали красти і розподіляти грошові потоки, то корупція відразу б зникла".

"Риба завжди гниє з голови, а "економічна риба" – "з економічної голови". Економіку курирують в уряді, отже, на найвищому рівні української корупції знаходяться міністри і особисто прем'єр-міністр. Не треба стрілочників знаходити! Якщо б у Кабміні дали чітко зрозуміти, що у нас заборонено красти, а не розподіляли б потоки, то у нас одразу зникла корупція! Якщо б влада не влаштовувала цирк – спочатку надягають наручники, а потім випускають хапуг на свободу, тоді б чиновники інакше на все це дивилися і боялися б. Найголовніший корумпований орган в країні – Кабмін!", – переконаний політик.

Він також заявив, що прогресу в боротьбі з корупцією в Україні немає. Так, Рабінович зазначив, що на посаду звільненого з посту екс-голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова урядом був призначений Мирослав Продан, при якому "рівень хабарництва не став нижчим".

"Я однозначно ставлю Кабмін на чолі рейтингу корупції. Колись нам розповідали, що Насіров – найкращий менеджер. Пізніше його голосно звільнили – і зараз він напівсидить. Тепер ДФС очолює Продан, який є особистим ставлеником Гройсмана. На нього підприємці скаржаться навіть більше, ніж на Насірова. Кажуть, що рівень хабарництва такий же, тільки ставки піднялися в рази. Прогресу в боротьбі з корупцією немає", – вважає нардеп.

На думку Рабіновича, замість того, щоб раз і назавжди покінчити з корупцією в країні, прем'єр-міністр Володимир Гройсман "очолив цей процес".

"За нашими законами президент взагалі не має відношення до економіки. Коли кажуть, що крадуть люди президента, я відразу згадую слова Гройсмана, який обіцяв показати, як потрібно керувати країною. Якщо ти такий сміливий, то візьми і відірви їх від годівниці! Він же цього не робить, а просто очолив процес розграбування країни", – заявив нардеп.

Політик упевнений, що Україна займає перше місце за рівнем корупції у світі тільки через бездіяльність Кабміну, який відповідає за економіку в державі.

"Transparency International поставили Україну на перше місце по рівню корупції, а це значить, що вони звинувачують у цьому уряд, який відповідає за економіку в державі. Кабмін – номер один у рейтингу корумпованих органів в Україні. Крапка!", – підкреслив Рабінович.