ua en ru

Рабінович: влада відправила своїх дітей за кордон, а на інших повісила борги МВФ

Рабінович: влада відправила своїх дітей за кордон, а на інших повісила борги МВФ Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

За словами Рабіновича, зовнішній борг України доведеться виплачувати не одному поколінню

Влада своїх дітей відправила за кордон, а на наших повісила борги Міжнародного валютного фонду (МВФ). Про це заявив лідер партії "За життя", народний депутат Вадим Рабінович в ефірі на телеканалі "112 Україна".

"Омелян (міністр інфраструктури Володимир Омелян, – ред.) – справжній патріот, країну любить більше, ніж всі інші. Але діти його не українці: старший народився в Австрії і там отримав громадянство, а двоє молодшеньких, як він пояснював, громадяни США тому, що його дружина випадково два рази затрималася там і народила", – заявив парламентарій.

При цьому він підкреслив, що на зарплату чиновника неможливо оплатити пологи в Сполучених Штатах.

"Дружина Омеляна народжує в США, і все це на одну зарплату чиновника, тому що він ніколи не був у бізнесі. У нас в країні у кожного високопоставленого чиновника діти – громадяни інших країн. Ось такі вони всі патріоти у вишиванках. Ви там на Донбасі воюйте, а чиновники тут покерують, пограбують", – заявив народний депутат.

Він також зазначив, що в України накопичено величезний зовнішній борг, який доведеться виплачувати не одному поколінню громадян.

"Україні дали 1 млрд нібито макрофінансової допомоги від Європейського союзу. Але тут я хочу розчарувати всіх. Це не допомога, а просто кредит терміном на 15 років. Хоча іншим країнам ЄС його дійсно видавав просто як допомога. Ми разом з дітьми, онуками і тепер вже правнуками будемо віддавати все, що вони награблять ще не один десяток років. Виходить, влада своїх дітей відправила за кордон, а на наших повісила борги МВФ, Євросоюзу та інших міжнародних кредиторів", – говорить політик.

Як відомо, Рабінович не вперше критикує політику уряду, діяльність якого, на його думку, призвела до значного збільшення зовнішнього боргу країни. Також нардеп виступає за відмову від кредитів МВФ та інших міжнародних валютних організацій.