ua en ru

Рабінович: в Україні є можливість зробити мінімальну зарплату на рівні 1 тис. доларів

Рабінович: в Україні є можливість зробити мінімальну зарплату на рівні 1 тис. доларів Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

Рабінович впевнений, що влада зобов'язана подбати про гідний рівень життя громадян

Влада зобов'язана подбати про гідному рівні життя громадян – мінімальна зарплата в Україні повинна становити 1000 доларів. Таку заяву зробив народний депутат, лідер партії "За життя" Вадим Рабінович в ефірі на телеканалі "112 Україна".

На його думку, нинішнє керівництво країни просто краде зарплати і пенсії власних громадян, звалюючи всі свої провали на погану економічну ситуацію.

"Я завжди говорив, що мінімальна заробітна плата, яку людина повинна отримувати в Україні, зобов'язана складати 1 тис. доларів. Мені кажуть, що це популізм. Але ж у всіх наших сусідів мінімальна зарплата становить 1 тис. доларів, а то і набагато більше! Що у нас не так, якщо піднімати тему гідною мінімальної зарплати – це популізм? На мій погляд, популізм – це казки влади про те, що вже сьогодні люди в Україні живуть чудово, хоча насправді представники саме цієї влади обікрали всіх до нитки", – переконаний народний депутат.

На думку лідера партії "За життя", подібна ситуація в країні склалася і з підвищенням пенсій, на які "неможливо прожити".

"Така ж ситуація у нас склалася і з підвищенням пенсій. Очевидно, що влада, яка не піклується про пенсіонерів, вбиває свою країну, тому що у працюючого населення немає стимулу працювати на благо Батьківщини, яка не гарантує безбідну старість!", – вважає парламентарій.

Рабінович переконаний, що після зміни влади держава буде зобов'язана переглянути соціальну політику на користь пересічного українця, а не продовжувати розкрадати країну.

"До нової економічної політики, яку буде впроваджувати наступний уряд, повинні бути прописані гідні соціальні норми. І коштів у нас на це багато! Просто потрібно припиняти красти! Якщо дефіцит Пенсійного фонду становить 152 млрд гривень, то це означає, що рівно таку суму хтось вкрав. Так звана "дірка в Пенсійному фонді" має прізвище і банківський рахунок! Всі ці "розенки" і "екс-міністри оборони" тільки й розповідають про те, що вони, мовляв, працюють на благо країни, нічого не крадуть, але народу від цієї політики стає тільки гірше, і вся країна розкрадена, лежить в руїнах. Треба міняти ситуацію!", – підкреслив політик.

Народний депутат нагадав, що раніше запропонував своїм колегам зрівняти зарплату народного обранця з мінімальною заробітною платою в країні.

"Якщо народні депутати встановлюють людям мінімальні зарплати, це означає, що самі депутати повинні вміти прожити на такі зарплати. Тому я зареєстрував законопроект, згідно з яким заробітна плата народного депутата дорівнює мінімальній зарплаті в Україні. Раз депутати вважають, що на мінімальну зарплату можна прожити, значить, вони повинні отримувати таку ж зарплату. Крапка", – резюмував Рабінович.