ua en ru

Рабінович: в Україні кожна нова влада імітує боротьбу з корупцією, очолюючи її

Рабінович: в Україні кожна нова влада імітує боротьбу з корупцією, очолюючи її Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

За словами Рабіновича, влада "паразитує" на корупції

В Україні традиційно кожна нова влада імітує боротьбу з корупцією, насправді очолюючи її і паразитуючи на ній. Таку думку висловив народний депутат України, лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович на телеканалі "112 Україна".

"Так уже повелося, що кожна нова влада, кожен новий уряд в Україні "бореться" з корупцією. Причому, як правило, ця боротьба з корупцією полягає в тому, щоб її очолити – і далі паразитувати на ній", – заявив політик.

При цьому він назвав причину, по якій нікому в Україні не вдається перемогти це явище.

"Причина одна, і вона дуже проста – не можна перемогти те, що "всередині себе". Можна перемогти зовнішні причини, але тільки не те, що всередині. Всі, хто протягом усіх цих 26 років керували країною, приходять до влади, починають боротися з корупцією. Але, як показує практика, вся ця боротьба зводиться до того, що вони ж або її очолюють, або ж стають частиною цієї системи. Кричать, що вони не крадуть, а країна все більше зубожіє, все вкрадено. Хто ж тоді обкрадав і обкрадає Україну і українців?", - заявив Рабінович.

Він також нагадав, що зупинити цей кругообіг корупції у владі не допомагають навіть новостворені антикорупційні органи.

"У мене просте питання: будь-яка боротьба з корупцією повинна приносити користь Україні. Кожен новостворений орган розповідає, скільки мільярдів він повернув Україні. Я переглядаю статистику бюджету, але чомусь цих мільярдів там не знаходжу. Це як "золоті батони" у Януковича. Куди ж поділися ці мільярди", - зазначив народний депутат.

За словами Рабіновича, поки антикорупційні органи "за вказівкою зверху" борються з ним самим, виносячи все нові і нові рішення про черговій перевірці його декларації.

"Хай перевіряють – я подав на них у суд. Але я говорив і ще раз повторюся: якщо антикорупційні органи на чиюсь потребу борються зі мною, який ніколи не працював чиновником, не був у владі, не звертаючи уваги на незаконні мільярдні угоди можновладців, ні на ті документи, які я надаю за фактами корупції, я можу твердо сказати: по-перше, я не просто готовий, я буду боротися до кінця, по-друге, ніякої боротьби з корупцією в Україні не існує, всі ці антикорупційні органи витрачають наші з вами мільярди на своє утримання, але дають нам результатів рівно нуль!", – переконаний парламентарій

Втім, упевнений він, дана тенденція скоро буде припинена.

"Перше, що зробить партія "За життя" після приходу до влади, – це заборонить працювати з офшорними компаніями, які сьогодні в буквальному сенсі скуповують Україну, і цей "феномен" поки пояснити мені ніхто не може. Друге – це реформування судової системи на ділі, а не на словах, оскільки саме судова система є сьогодні основою нещасть нашої країни. Вся судова влада сьогодні корумпована зверху донизу. Після того, як три фракції – БПП, "Народний фронт" і "Опоблок" – взявшись за руки проголосували за судову реформу, передавши президента в руки всю судову систему, її сьогодні просто так "демонтувати" неможливо. Тому необхідно скасувати суддівський корпус як такої, перехід до виборності суддів та їх відкликання. І тільки ці кроки, які зробить партія "За життя" у першу чергу, стануть початком перемоги над корупцією в Україні", – резюмував Рабінович.