ua en ru

Рабінович: український суд почав спецконфіскацію вілли Льовочкіна

Рабінович: український суд почав спецконфіскацію вілли Льовочкіна Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

Суд почав розглядати позов про спецконфіскацію вілли одного з лідерів "Опозиційного блоку" Сергія Льовочкіна

Український суд почав розглядати позов про спецконфіскацію вілли одного з лідерів "Опозиційного блоку" Сергія Льовочкіна. Про це заявив народний депутат, лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович у черговому випуску своєї авторської програми "Хто кому Рабінович" в ефірі телеканалу "112 Україна".

"На очах розкрадають країну ці пройдисвіти, які ніколи не працювали в бізнесі, а при цьому заповнюють мільярдні декларації. Та антикорупційні органи на це уваги не звертають. Зате мною займаються: відкрили чотири кримінальні справи, у єдиного провели повну перевірку декларацій за два роки, по "Інтеру" передають, що я купив острів Сен-Мартені, віллу в Ізраїлі, злітав на Мальдіви. Якщо у мене хто-небудь знайде острів, будинок, яхту, віллу за кордоном, то я в ту ж хвилину йду з політики і жертвую цю нерухомість дітям України, щоб вони там відпочивали", – заявив парламентарій.

За його словами, така активна атака каналу "Інтер", який належить Сергію Льовочкіну, пов'язана з арештом вілли чиновника-олігарха в Ніцці.

"Ось визначення французького суду, через яке так рознервувався Льовочкін, його "Інтер", Бойко (лідер "Опоблока" Юрій Бойко, – ред.) і вся бригада. На три роки додатково заарештована вілла Льовочкіна. І ось днями український суд прийняв до розгляду мій позов на підставі рішення французького суду, щоб застосувати спецконфіскацію до активів пана Льовочкіна і його сестри", – розповів народний депутат, показавши в прямому ефірі відповідні документи.

Лідер партії "За життя" закликав українські антикорупційні і правоохоронні органи "уважніше придивитися" до майна Сергія Льовочкіна.

"Пам'ятаєте, вони говорили: ми конфіскуємо майно Януковича, але потім його не знайшли. Ось вам вихід із ситуації – не все його оточення втекло з країни, візьміть хоча б Льовочкіна. Щоб ви знали, як він захищається у французькому суді. Перший аргумент: доводять, що народний депутат України не має права стягувати крадене, другий – адвокати Льовочкіна готові на домовленості зі слідством у Франції", – зазначив Вадим Рабінович.

Раніше політик заявив, що домігся в суді Ніцци арешту вілли на Лазурному березі, що належить Сергію Льовочкіну і його сестрі Юлії. Приблизна вартість житла – близько 40 мільйонів євро. Рабінович вимагає повернути ці гроші у бюджет України.