ua en ru

Рабінович назвав підвищення пенсійного віку "злочином" проти народу

Рабінович назвав підвищення пенсійного віку "злочином" проти народу Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

Політик зазначив, що в Україні зрівнялися середня тривалість життя та вік виходу на пенсію

Підвищення пенсійного віку – це "злочин" проти всього українського народу. Таку думку народний депутат, лідер партії "За життя" Вадим Рабінович озвучив в ефірі програми "Великий вечір" на телеканалі NewsOne.

"Уряд не просто підняв пенсійний вік – він скоїв злочин проти працюючих людей, які віддавали своє здоров'я. Гробили себе, сподіваючись, що держава чесно хоча б поверне це у вигляді пенсій. Причому однією з найнижчих у світі. Але навіть це вони намагаються відібрати", – підкреслив парламентарій.

Він також вважає, що уряд під гаслом "зниження навантаження на бюджет" фактично займається "знищенням людей, причому успішно".

"Якщо глава Міжнародного валютного фонду задоволений ходом реформ – це означає тільки одне: пенсіонерів знищують з правильно задуманою швидкістю. Значить, уряд справляється з завданням "знизити навантаження на бюджет", вбиваючи людей, які вийшли на пенсію! У них немає ліків, у них немає грошей прожити. Їм не збираються індексувати пенсії в наступному році. Що цим людям робити? Ходити по вулицях вбивати і грабувати?", - сказав народний депутат.

Він також зазначив, що в Україні зрівнялися середня тривалість життя та вік виходу на пенсію.

"У нас в країні дуже цікава система: працюй, а в день виходу на пенсію – помри. У будь-якій європейській країні вихід на пенсію – це свято. Людина знає, що тепер вона може подорожувати, жити. В країні, в якій пенсіонер не може гідно прожити на пенсію, немає найголовнішого стимулу – чесно працювати на свою державу", – підсумував Рабінович.