ua en ru

Рабінович: МОЗ закупив ліки на 4 млрд в обхід системи ProZorro

Рабінович: МОЗ закупив ліки на 4 млрд в обхід системи ProZorro Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

Рабінович пообіцяв докласти всіх зусиль для звільнення Супрун

Міністерство охорони здоров'я під керівництвом Уляни Супрун закупило ліків на 4 млрд в обхід системи ProZorro. Про це в ефірі програми "Хто кому Рабінович" на телеканалі "112 Україна" заявив народний депутат, голова парламентського підкомітету з прав людини і лідер партії "За життя" Вадим Рабінович.

Він підкреслив, що партія "За життя" докладе всіх зусиль для якнайшвидшого усунення Супрун від керівництва МОЗ.

"Я з першого дня призначення на посаду голови МОЗ Уляни Супрун заявляв, що нічого хорошого від міністра, який оголосив своїм першим і головним пріоритетом закон про трансплантацію органів, чекати не можна. Очевидно, що Супрун цілеспрямовано вбиває українців, засекречуючи держзакупівлі найважливіших ліків для людей з серцево-судинними захворюваннями, а всі розмови про ProZorro – це постановка, яка лише допомагає перерозподілити потоки", – заявив парламентарій.

Рабінович також зазначив, що Супрун відмовляється звітувати перед парламентом про свою роботу, зокрема – про закупівлі лікарських препаратів.

"У вересні–грудні минулого року через державний "Укрексімбанк" МОЗ провів закупівлю валюти для лікарських засобів та виробів медичного призначення на 4 млрд без ProZorro – і якість цих препаратів викликає питання. При цьому Супрун відмовилася навіть відзвітувати парламенту і засекретила ці закупівлі. Вже сьогодні експерти фіксують велику кількість підробок протиракових препаратів у нас. Мабуть, ці ліки і закуповувала Супрун. Нагадаю, що рівень вакцинації дітей в Україні сьогодні становить 20% при нормі ВООЗ 95%. Це удар у саме серце української нації! А позавчора Супрун видала ще один рецепт для хворих на туберкульоз – вона заявила, що туберкульоз краще всього лікувати вдома. Це шизофренія!", – констатував політик.

Політик заявив, що поділяє точку зору Геннадія Москаля щодо роботи в.о. глави МОЗ, і пообіцяв, що його політична сила буде боротися за відставку Супрун.

"Правдою не можна образити. А те, що сказав Геннадій Москаль про Уляну Супрун – правда. Голова Закарпатської області висловився ще лагідно і зробив це від усього українського народу. Я до нього приєднуюся і обіцяю, що всі сили партії "За життя" ми кинемо на боротьбу з Супрун, тому що неможливо терпіти знищення медицини. Ми урочисто обіцяємо робити все, щоб її звільнили", – підкреслив Рабінович.

Підсумовуючи, він додав, що його політична партія підготувала план виходу з кризової ситуації.

"Ми були причетні до відставки, ми приберемо і Супрун, тому навіть у нинішніх непростих умовах не варто впадати в песимізм. У партії "За життя" вже є план виходу України з економічної кризи. Ми разом побудуємо велику Україну на тих руїнах, які залишили нам представники нинішньої влади. Україна переможе!", – сказав Рабінович.