ua en ru

Рабінович: головним "досягненням" країни стало прийняття закону про трансплантацію

Рабінович: головним "досягненням" країни стало прийняття закону про трансплантацію Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

Рабінович закликав Раду приймати дійсно важливі закони

Прийняття Верховною радою закону про трансплантацію стало справжньою "перемогою" країни. Таку думку висловив народний депутат, лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович на телеканалі "112 Україна".

"Ці недоумки у Верховній Раді прийняли закон про трансплантацію. У воюючій країні, в країні хаосу і беззаконня, де не вірять ні судам, ні правоохоронній системі, дозволили трансплантацію органів. Скажіть, це термінова справа, що потрібно нашій державі?", - зазначив він.

За його словами, в Раді повинні приймати дійсно важливі закони, які потрібні людям, а не ті, що дозволяють "розбирати людину на частини".

"Я прийшов у Раду, читаю порядок денний: про тарифи – ні, про підвищення пенсій – ні, терміново – трансплантація. Так, я розумію, що "країна Супрунія" в цей раз перемогла. Коли Супрун (Уляна Супрун, в. о. міністра охорони здоров'я, – ред.) прийшла до влади, вона сказала: головний закон для мене – це закон про трансплантацію органів, тому що у неї є друг в США, яким чогось не вистачає", – обурився політик.

На його думку, будь-яка "здорова людина" розуміє, якими будуть наслідки прийняття цього закону.

"Не можна було голосувати за цей закон. Я не розумію, хто це патріот, який в результаті чотирирічного правління вашої влади голосує за трансплантацію. Навіщо? Чому ви дозволили приватну трансплантацію? Ми з Колею сядемо, зареєструємо фірму і будемо трансплантацією займатися. Ви розумієте, до чого ви штовхаєте країну, в якій за тисячу гривень можуть вбити, а нирка коштує набагато дорожче. Ви записали – потрібно лише згода людини на трансплантацію. Так ви прекрасно знаєте, що згода будуть вибивати через борги, через хворобу близьких. Ось і виходить, що головним досягненням країни стало прийняття закону про трансплантацію", – резюмував політик.

Нагадаємо, 17 травня Верховна Рада в цілому прийняла закон № 2386а-1 про трансплантації анатомічних матеріалів людині. "За" проголосували 255 народних депутатів.