ua en ru

Р.Зварич: 11 суддів КСУ будуть викликатись на допити до ВР після створення ТСК ВР.

11 суддів Конституційного суду України будуть викликатись на допити до Верховної Ради України після створення ТСК ВР. Про це в ході прес-конференції заявив нардеп від НУ-НС Роман Зварич, передає кореспондент РБК-Україна.

«Прізвища 11 суддів КСУ, які проголосували за вчорашнє рішення вже відомі. Після створення ТСК ВР. А для цього в нас є необхідні 150 голосів, ми будемо викликати кожного суддю, їх допитувати і це буде у відкритому режимі», - сказав він.

Нардеп від БЮТ Сергій Власенко додав, що 14 квітня опозиція буде вимагати, щоб питання про створення ТСК було розглянуте першим. «За результатами роботи ТСК, я думаю, буде достатньо даних і підстав, щоб ставити питання про відставку суддів КСУ», - сказав він.

Р.Зварич і С.Власенко не виключають, що КСУ може розглянути звернення нардепів на предмет конституційності діючої коаліції і задовольнити його. «Ми можемо опинитися у смішній ситуації, коли КСУ може визнати неконституційною коаліцію», - сказав Р.Зварич.

Нагадаємо, згідно з оприлюдненим сьогодні рішенням КСУ, окремі нардепи, зокрема ті, які не перебувають у складі депутатських фракцій, мають право брати участь у формування коаліції депутатських фракцій.