ua en ru

Р.Зварич наполягає, що регламентним комітетом ВР було прийнято рішення про визнання М.Мартиненка головою фракції НУ-НС.

Член регламентного комітету Верховної Ради України Роман Зварич наполягає на тому, що було прийнято рішення про визнання Миколи Мартиненка легітимним головою фракції НУ-НС. Про це він заявив РБК-Україна. "На засіданні регламентого комітету 14 членів проголосувало за відповідне рішення. І я можу сказати, що сам голова комітету Олександр Єфремов голосував за це рішення, а саме предметом розгляду комітету стали так звані "документи Андрія Парубія" (документи з підписами депутатів за відставку М.Мартиненка). Ми їх голосували на відповідність закону про статус депутата... Також є інструкція, за якою встановлюється достовірність документу, а саме в документі повинні бути окремі реквізити. На основі нормативних актів ми винесли однозначний вердикт, що документ А.Парубія простими словами фальшивка. І тому, на основі цього, можна сказати, що М.Мартиненко - легітимний голова (НУ-НС), як ми і наполягали першопочатково", - повідомив Р.Зварич.

В той же час, секретар регламентного комітету ВР України В'ячеслав Коваль повідомив, що фракція НУ-НС вимагатиме, щоб перший віце-спікер або інший головуючий на засіданні Верховної Ради України спростував недостовірну інформацію, виголошену О.Лавриновичем.

Раніше сьогодні голова регламентного комітету Верховної Ради України Олександр Єфремов спростував інформацію про те, що М.Мартиненко визнаний легітимним главою фракції НУ-НС. "Вчора (18 листопада) було засідання регламентного комітету, але рішення по М.Мартиненку ми не ухвалили. Ми не визнавали його главою фракції, а тільки вирішували питання щодо подачі документів депутатом Андрієм Парубієм (документи з підписами депутатів за відставку М.Мартиненка). Ми вивчали документи згідно регламентним нормам, але рішення не було ухвалено", - сказав він.
Раніше член регламентного комітету, депутат Сергій Сас заявляв про те, що комітет ухвалив рішення про визнання М.Мартиненка легітимним главою фракції.
Нагадаємо, раніше перший заступник голови Верховної Ради Олександр Лавринович в ході засідання оголосив про відкликання депутата від блоку "Наша Україна - Народна самооборона" М.Мартиненка з посади голови фракції. "На підставі письмового звернення 38 депутатів, членів фракції блоку "Наша Україна - Народна самооборона" від 6 листопада 2009 р. інформую про відкликання Миколи Мартиненка з посади голови фракції", - сказав О.Лавринович. Крім того, народний депутат від НУНС Анатолій Матвієнко заявив, що в документах за відставку М.Мартиненка виявлені фальсифікації. Депутат зазначив, що політрадою блоку була створена робоча група по вивченню даного документа, яка виявила "більше 10 пунктів фальсифікації цього документу".