ua en ru

Р.Вольвенд: Зміни до закону про вибори Президента України не можна застосовувати на практиці.

Зміни до закону «Про вибори Президента України», внесені напередодні другого туру, не мають бути застосовані 7 лютого. Про це сказала доповідач Парламентської асамблеї Ради Європи по Україні Ренате Вольвенд, повідомляє Deutsche Welle.

«Я очікую на зустріч з представниками Центральної виборчої комісії, аби запитати їх: як вони збираються належним чином роз'яснити законодавчі зміни на місцях? Я спробую пояснити, що прийняті в останній момент зміни не можна застосовувати. У мене є побоювання, що через законодавчий безлад українські суди стануть найбільш завантаженими судами в Європі», - вважає Р.Вольвенд.

В той же час вона закликала українців брати участь в голосуванні. «Я сподіваюсь, що голосування пройде так, як і в першому турі, а саме: чесно, вільно і прозоро. Маю надію, що зрештою вирішальним буде саме слово виборця, яке він скаже на виборчих дільницях», - наголосила Р.Вольвенд.

Крім того, на її думку, новообраний Президент має докласти зусиль, аби з України було у найближчому майбутньому знято моніторинг Ради Європи.