ua en ru

Р.Караджич намерен подати апеляцію на рішення МТКЮ про його примусовий захист.

Лідер боснійських сербів Радован Караджич звернувся до судової палати Міжнародного трибуналу з колишньої Югославії (МТКЮ) в Гаазі, де 26 жовтня 2009 р. відкрився процес у його справі, за дозволом подати апеляцію на рішення суддів призначити йому адвоката, повідомляє радіо "Маяк" з посиланням на сербські ЗМІ.

Нагадаємо, судова плата МТКЮ ухвалила 5 листопада рішення призначити Р.Караджичу адвоката і відкласти судові слухання до 1 березня 2010 р. Таке рішення пов'язане з тим, що обвинувачений бойкотував початок процесу, не з'явившись на декілька судових засіданнь. Р.Караджич неодноразово заявляв, що йому необхідно більше часу для підготовки до процесу.

Рішення суддів не означає, що Р.Караджичу надалі не буде дозволено захищатися самому. Судова палата визначила, що адвокат представлятиме Р.Караджича на слуханнях, якщо він сам не з'явиться в залі суду. "Обгрунтовувавши скаргу, Р.Караджич вказав в своїй заяві, що судова палата визнала термін в три з половиною місяці достатнім для того, щоб адвокат зміг підготуватися до дуже обширного і складного процесу", - йдеться в повідомленнях ЗМІ. При цьому преса уточнює, що незадоволеність обвинуваченого викликав і той факт, що йому не було запропоновано обрати собі захисника із списку адвокатів, які працюють в трибуналі.