ua en ru

Р.Гейтс: Відсутність мирного договору між Палестиною та Ізраїлем - загроза інтересам національної безпеки США.

Відсутність мирного договору між Палестиною та Ізраїлем - це загроза інтересам національної безпеки США. Таку думку висловив глава американського міністерства оборони Роберт Гейтс. Він відзначив, що ситуація на Близькому Сході "грає на руку опонентам США в цьому регіоні", передає радіо "Свобода". Він також додав, що це "політичний виклик для США".
Нагадаємо, 9 березня 2010 р. ізраїльські власті заявили про плани щодо створення 1,6 тис. нових будинків у східній частині міста. 24 березня муніципалітет Єрусалиму схвалив будівництво 20 нових будинків у цьому місці.
24 березня прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху прибув до Вашингтона для переговорів з Президентом США Бараком Обамою. Під час зустрічі американський лідер зажадав від ізраїльського прем'єра вжити заходів для створення атмосфери довіри між Тель-Авівом і Рамаллі.
Палестинці вважають Східний Єрусалим столицею своєї невизнаної держави. Ця частина міста була приєднана до Ізраїлю в ході війни 1967 р. Більшість країн світової спільноти до цих пір не визнає анексію цих територій.