ua en ru

Путін заявив, що в Сирії на боці бойовиків воюють до 9 тис. вихідців з колишнього СРСР

Путін заявив, що в Сирії на боці бойовиків воюють до 9 тис. вихідців з колишнього СРСР Фото: Володимир Путін

Серед них близько 4 тис. вихідців з Росії

У Сирії на боці бойовиків воюють до 9 тисяч вихідців з країн колишнього Радянського Союзу. Такі дані президент Росії Володимир Путін навів на зустрічі з офіцерами Північного флоту, що служили в акваторії Середземного моря біля узбережжя Сирії, передає ТАСС.

"Для нас з вами не менш важливим є те обставина, що, на жаль, на території Сирії накопичилася величезна кількість бойовиків - вихідців з республік колишнього СРСР і з самої Росії. За нашими попередніми даними, рахунок йде на тисячі: за даними Генштабу ГРУ і наших інших спеціальних служб, ФСБ, наприклад, до чотирьох тисяч приблизно з Росії і тисяч п'ять - з республік колишнього Радянського союзу", - сказав Путін.

У той же час президент РФ вважає, що завдання Росії в Сирії полягає в тому, щоб підтримати місцевий уряд і покінчити з тероризмом.

"Ми не ставимо перед собою завдання втручатися у внутрішні справи Сирії. Наше завдання - стабілізувати в країні легітимну владу і нанести вирішальний удар по міжнародному тероризму", - сказав Путін.

Нагадаємо, 20 лютого в Сирії підірвали автомобіль з російськими військовими.