ua en ru

Путін підписав закон про збереження банківських вкладів кримчан об'ємом до 700 тис. руб

Президент Російської Федерації Володимир Путін підписав закон, який гарантує збереження банківських вкладів жителів Криму об'ємом не більше 700 тис. руб.(222 тис. грн).

Президент Російської Федерації Володимир Путін підписав закон, який гарантує збереження банківських вкладів жителів Криму об'ємом не більше 700 тис. руб.(222 тис. грн). Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави РФ.

Федеральний закон забезпечує захист інтересів фізичних осіб, "які мають вклади в банках і відокремлених структурних підрозділах банків, зареєстрованих і (або) чинних на території Республіки Крим та на території міста федерального значення Севастополя станом на 16 березня 2014р."

Згідно з документом, розмір компенсаційної виплати розраховується виходячи з 100% суми придбаних агентом (АНО "Фонд захисту вкладників") прав (вимог) до кредитної установи за договором банківського вкладу та за договором банківського рахунку. При цьому обсяг виплати не може перевищувати 700 тис. руб.

"При розрахунку максимального розміру компенсаційної виплати враховуються права (вимоги) вкладника кредитній установі за всіма вкладами цього вкладника в цьому кредитній установі, щодо якої агент (Фонд захисту вкладників) набуває права (вимоги)", - зазначається в законі.

Сума вимог вкладників, виражена в іноземній валюті, визначається в гривнях за курсом Центробанку Росії на 18 березня 2014 р. Виплата компенсацій здійснюється в рублях переказом коштів на рахунок, відкритий в уповноваженому банку або готівкою.
Федеральний закон прийнятий Державною Думою 31 березня і схвалений Радою Федерації 1 квітня 2014 року.