ua en ru

Путін підписав закон про денонсацію угод з Україною щодо Чорноморського флоту РФ

Президент Росії Володимир Путін підписав федеральний закон "Про припинення дії угод щодо перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України", прийнятий Державною думою 31 березня і схвалений Радою Федерації 1 квітня 2014 р.

Президент Росії Володимир Путін (на фото) підписав федеральний закон "Про припинення дії угод щодо перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України", прийнятий Державною думою 31 березня і схвалений Радою Федерації 1 квітня 2014 р. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Згідно із законом, припиняється дія угоди між РФ і Україною про параметри розділу Чорноморського флоту, підписаного в Києві 28 травня 1997р.; угоди між РФ і Україною про статус і умови перебування Чорноморського флоту РФ на території України, підписаної в Києві 28 травня 1997р.; угоди між урядом Росії і урядом України про взаєморозрахунки, пов'язані з розділом Чорноморського флоту і перебуванням Чорноморського флоту РФ на території України, підписаної в Києві 28 травня 1997 р.; угоди між Росією і Україною з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території України, підписаної в Харкові 21 квітня 2010 р.

Закон набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Нагадаємо, 31 березня Держдума РФ припинила дії угод, що стосуються перебування російського Чорноморського флоту на території України. В документах йшлося в першу чергу про угоди між Росією і Україною про параметри розділу Чорноморського флоту, про пов'язані з цим взаєморозрахунках, про статус і умови перебування ЧФ РФ на території України. Угоди були підписані у 1997 р.