ua en ru

Путін і Меркель поклали квіти до Могили Невідомого Солдата у Москві

Путін і Меркель поклали квіти до Могили Невідомого Солдата у Москві Фото: Ангела Меркель і Володимир Путін

Меркель прилетіла на робочий обід

Лідери РФ і Німеччини Володимир Путін і Ангела Меркель вшанували пам'ять радянських солдатів, загиблих на фронтах Другої світової війни, поклавши вінок до Могили Невідомого Солдата в Москві, передає DW.

Глава уряду ФРН прибула в російську столицю 10 травня, на наступний день після офіційних святкувань в Росії з нагоди 70-річчя перемоги над нацистською Німеччиною. Путін зустрів Меркель в Олександрійському саду, після покладання вінків військовий оркестр виконав гімни двох країн.

Після спільного робочого обіду, в ході якого, можливо, буде обговорено українську кризу, лідери двох країн дадуть прес-конференцію, потім Ангела Меркель повернеться в Німеччину. У нинішньому році канцлер ФРН відмовилася бути присутньою на традиційному військовому параді в Москві з нагоди Дня перемоги 9 травня з-за конфлікту навколо України.

Офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт (Steffen Seibert) назвав присутність Меркель на параді "недоречним" в нинішніх умовах. Канцлери Німеччини були присутні на парадах 9 травня в 2005 і 2010 рр.

Путін і Меркель поклали квіти до Могили Невідомого Солдата у Москві

Фото: лідери РФ і Німеччини поклали квіти

Нагадаємо, раніше лідер ДНР закликав Путіна, Меркель і Олланда "урезонити" Київ.