ua en ru

Пукачу за "законом Савченко" перерахували термін вироку за вбивство Гонгадзе

Пукачу за "законом Савченко" перерахували термін вироку за вбивство Гонгадзе Фото: Олексій Пукач (УНІАН)

6,5 років попереднього ув'язнення суд перерахував як 13 років основного покарання

Колишньому начальнику департаменту зовнішнього спостереження Міністерства внутрішніх справ Олексію Пукачу, засудженого за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, суд перерахував термін вироку. Про це повідомляють "Українські новини".

Згідно із "законом Савченко" (закон про зарахування 1 дня попереднього ув'язнення як 2 днів у строк основного покарання), 6,5 років попереднього ув'язнення суд перерахував як 13 років основного покарання. Клопотання про перерахування терміну було подане адвокатом Пукача.

Суд наголосив, що протягом відбування довічного позбавлення волі законодавством установлено конкретні тимчасові показники, закінчення яких міняє правовий статус засудженого. Так, у засудженого виникає право на подачу клопотання про помилування після відбуття ним не менше 20 років призначеного покарання.

Крім того, відповідно до частини 2 статті 87 Кримінального кодексу, актом помилування може бути здійснено заміну засудженому призначеного судом покарання у вигляді довічного позбавлення волі на позбавлення волі на строк не менше 25 років.

Нагадаємо, 29 січня 2013 року Печерський районний суд Києва визнав Пукача винним у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе і засудив його до довічного позбавлення волі. У грудні 2014 року Служба безпеки України заявила, що ініціює зняття грифу таємності з матеріалів по справі колишнього начальника департаменту зовнішнього спостереження Міністерства внутрішніх справ України Олексія Пукача.