ua en ru

Пшонка чекає на перші результати розслідування побиття Чорновіл ввечері

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка чекає на перші результати розслідування побиття активіста Євромайдану - журналіста Тетяни Чорновіл сьогодні, 25 грудня 2013 р., ввечері. Про це Пшонка заявив сьогодні під час підсумкової колегії Генеральної прокуратури України, повідомила прес-служба ГПУ.

За словами Пшонки, сьогодні вранці було створено слідчо-оперативну групу для розслідування побиття Тетяни Чорновіл.

"Керівником групи процесуальних керівників я призначив свого заступника Романа Андрєєва. Проведення самого розслідування Генеральною прокуратурою доручено головному слідчому управлінню Міністерства внутрішніх справ", - сказав Пшонка.

Генпрокурор зазначив, що сьогодні зранку на місці події проводиться повторний огляд, працюють криміналісти. "І вже до вечора ми чекаємо перших результатів", - уточнив Пшонка.

Крім того, він поінформував про те, що слідчі вже звернулися до всіх можливих очевидців цієї події, а також до організацій, які знаходяться неподалік місця злочину з проханням надати відеоматеріали з камер спостереження.

"Сьогодні надзвичайно важливо в умовах максимальної відкритості розслідувати цю справу. Слідство ретельно вивчить всі можливі версії злочину. На теперішній час ми маємо таких версій декілька", - зазначив голова ГПУ.

Він також звернувся до присутніх на колегії прокурорів обласного рівня: "Всі події, пов'язані з діяльністю журналістів, перешкоджанням їх законній професійній діяльності, ви зобов'язані брати під особистий контроль в регіоні".