ua en ru

Провокація на кордоні Індії та Пакистану: Убито п'ятьох індійських військовослужбовців

В індійському штаті Джамму і Кашмір убито п'ятьох військовослужбовців Індії. Індійські військові звинувачують в тому, що сталося, Пакистан: на їх думку, солдати потрапили в засідку, влаштовану пакистанським загоном, що незаконно перетнув кордон.

В індійському штаті Джамму і Кашмір убито п'ятьох військовослужбовців Індії, передає ВВС. Індійські військові звинувачують в тому, що сталося, Пакистан: на їх думку, солдати потрапили в засідку, влаштовану пакистанським загоном, що незаконно перетнув кордон.

Інцидент стався через декілька днів після того, як Пакистан звернувся до Індії з офіційною пропозицією відновити мирні переговори по врегулюванню ситуації навколо Джамму і Кашмір. Попередній раунд переговорів був перерваний після того, як в цьому регіоні був знайдений обезголовленим індійський військовий.

Конфлікт навколо спірної території Джамму і Кашмір, що продовжується вже 60 років, став причиною декількох воєн між Пакистаном і Індією.

Нагадаємо, в столиці Пакистану Ісламабаді введений найвищий рівень терористичної загрози. Екстрені заходи були прийняті після того, як влада отримала інформацію про підготовлюваний напад терористів на штаб-квартиру ВВС країни.

Місто приведене в бойову готовність, муніципальні і держустанови взяті під особливу охорону. У небі над Ісламабадом патрулює військова авіація, військовослужбовці прочісують гори, що оточують столицю.

Раніше Держдепартамент США оголосив про закриття своїх дипломатичних установ у низці країн Близького Сходу з міркувань безпеки, оповістивши про можливість терактів проти американських дипломатів і співробітників посольств з боку "Аль-Кайєди".