ua en ru

Проти директора Київського УВП№3 УТОС зареєстроване кримінальне провадження за фактом передачі бази відпочинку комерційній структурі

Проти директора Київського учбово-виробничого комплексу (УВП) №3 Українського товариства сліпих (УТОС) Олександра Крамнистого зареєстроване кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень, що тягне за собою відповідальність у вигляді позбавлення волі терміном 7-10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років). Відповідне провадження внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12013110000000533.

Кримінальне провадження відкрито за результатами перевірки слідчим управлінням ГУ МВС України в Києві факту того, що 17 лютого 2010 р. Крамнистий прийняв рішення щодо підписання договору простого товариства про спільну діяльність з ТОВ «Союз-Інвест» одноосібно, не узгодивши з президією УТОС текст угоди, всупереч інтересам УТОС на користь комерційної структури.

Через такі дії Крамнистого, стверджує слідче управління, ТОВ «Союз-Інвест» в 2013 р. набуло право приватної власності, в тому числі, на підставі рішень суду, на все нерухоме майно бази відпочинку «Івушка» УТОС (смт Козин Обухівського району Київської обл.), включаючи земельну ділянку на 1,8 га та об'єкти нерухомості, передача яких не передбачалась договором.

Читайте також: Прокуратура повернула у власність Міноборони 12 га землі в прибережній смузі Канівського водосховища