ua en ru

Прокурор Харківської обл. відкликав протест на рішення облради про недовіру А.Авакову (повтор).

Прокурор Харківської області Василь Синчук відкликав протест, принесений 3 лютого 2010 р. на рішення LIII сесії Харківської обласної ради V скликання №1578-V від 03.02.2010 "Про висловлення недовіри голові Харківської обласної державної адміністрації". Про це повідомляє прес-служба Харківської обласної ради.

Нагадаємо, заступник прокурора Харківської області Микола Шадура виніс протест на рішення сесії Харківської обласної ради V скликання № 1578-V від 03 лютого 2010 року "Про вираження недовіри голові Харківської обласної державної адміністрації".

У протесті, зокрема, зазначається, що недовіру висловлено всупереч відповідним нормам законодавства, оскільки перед цим не було заслухано й обговорено звіт голови Харківської ОДА А.Авакова.

У протесті називаються безпідставними обвинувачення Харківської облради на адресу А.Авакова щодо вчинення адміністративного тиску, втручання у виборчий процес й застосування адмінресурсу. Вказується й на те, що до правоохоронних органів не надходили матеріали від виборчих комісій про порушення виборчого законодавства.

Визнання роботи А.Авакова незадовільною обласна адміністрація називає необгрунтованим звинуваченням і політичним замовленням. Рішення сесії в ОДА не визнають і збираються оскаржити його в суді.

А.Аваков був призначений головою Харківської обласної державної адміністрації указом Президента України 4 лютого 2005 року.