ua en ru

Прокуратура АРК порушила 2 кримінальні справи за фактами видачі у власність та користування земділянок у межах заповідників.

Прокуратура АР Крим порушила 2 кримінальні справи за фактами видачі у власність та користування земділянок у межах природно-заповідного фонду, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України (ГПУ).
У ході проведення перевірок щодо законності розпорядження землями та охорони природно-заповідного фонду, встановлено, що за сприяння посадових осіб місцевих органів архітектури і земельних ресурсів на території смт Кореїз м. Ялта громадянам надано у власність 13 земельних ділянок у межах природно-заповідного фонду, що заборонено нормами Земельного кодексу України. За даним фактом Прокуратура АР Крим порушила кримінальну справу за ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366, ч. 2 ст. 367 КК України.
Також, за аналогічним фактом незаконного надання земель у користування громадянам у Нікітському ботанічному саду (смт Партеніт) Сімферопольський міжрайонний природоохоронний прокурор порушив кримінальну справу за ч. 2 ст. 252, ч. 2 ст. 364 КК України.
Також, прокуратура оскаржила постанову Ради міністрів АР Крим від 16.03.10 №105, згідно з якою 194 громадянам надані у власність земельні ділянки загальною площею 19 га для дачного будівництва на території Сімеїзької селищної ради в районі Ялтинського гірсько-лісового природного заповідника.
Також, за протестом Прокуратури АР Крим Рада міністрів автономії скасовала постанову про затвердження меж Ялтинського гірсько-лісового природного заповідника на площі понад 14 тис. га. До його території не включено окремі ділянки, у т.ч. 9 га на території Алупкинської ради та 15 га в районі плато Ай-Петрі.