ua en ru

Прокуратура завершила розслідування смертельного вибуху на військовому полігоні

Прокуратура завершила розслідування смертельного вибуху на військовому полігоні Фото: військова прокуратура (УНІАН)

Жертвами вибуху на військовому полігоні стали двоє бійців ВСУ, ще один був поранений

Військова прокуратура Чернігівського гарнізону Центрального регіону України завершила досудове розслідування у кримінальному произодстве за фактом вибуху на території військового полігону в смт. Гончарівське, де загинули двоє військовослужбовців строкової служби та ще один отримав тілесні ушкодження. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

У прокуратурі інформують, що інцидент стався 9 червня 2016 року. Начальник полігону військової частини у званні капітана недбало поставився до своїх службових обов'язків, не організувавши знищення вибухонебезпечних предметів на полігоні, які не вибухнули під час проведення випробувань.

У зв'язку з цим, за неперевіреною вибухонебезпечної ділянки полігону стався вибух залишків бойової авіаційної некерованої ракети типу С-8. Два солдати загинули, ще один отримав тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості.

Обвинувальний акт проти начальника полігону направлено в суд за ч. ст 2. 425 КК України (недбале ставлення до військової служби, що спричинило тяжкі наслідки). За даний злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

"Тривалий строк проведення попереднього розслідування обумовлений проведенням судово-медичної, судово-балістичної та вибухотехнічної експертиз, а також приховуванням обвинуваченого від органу досудового розслідування", - пояснили прокурори.

Нагадаємо, перший етап будівництва бригадного табору Збройних Сил України на полігоні "Широкий Лан" у Миколаївській області буде завершено до кінця 2017 року.