ua en ru

Прокуратура завершила розслідування у справі двох поліцейських, які побили людину в Києві

Прокуратура завершила розслідування у справі двох поліцейських, які побили людину в Києві Фото: поліцейські побили людину в Києві

Інцидент стався на території одного з гаражних кооперативів столиці

Слідчий відділ прокуратури Києва завершив досудове розслідування та скерував до суду обвинувальний акт стосовно двох працівників поліції за фактом побиття громадянина, який знімав на мобільний телефон дії правоохоронців. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Інцидент стався на території одного з гаражних кооперативів столиці.

"Співробітники патрульної поліції намагалися з’ясувати стан алкогольного сп’яніння пасажира автомобіля, який перебував на стоянці біля гаражів. А коли випадковий перехожий став знімати їхні дії на мобільний телефон, правоохоронці, явно виходячи за межі наданих їм прав і повноважень, застосували щодо нього фізичне насильство. Так, заламуючи чоловіку руки за спину та наносячи йому удари в обличчя та різні частини тіла, поліцейські повалили його на землю, незаконно вилучили мобільний телефон та видалили з нього запис вказаних подій. При цьому поліцейські не врахували, що їх незаконні дії у цей час фіксувала камера вуличного спостереження", - відзначають в прокуратурі.

Прокуратура завершила розслідування у справі двох поліцейських, які побили людину в Києві

Фото: побиття чоловіка поліцейськими

Повідомляється, що прокуратура володіє беззаперечними доказами вчинення поліцейськими злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 КК України, тобто перевищення працівниками поліції своїх повноважень, що супроводжувалось насильством по відношенню до потерпілого.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, в Луганській області до 3 років в'язниці засудили учасника НЗФ "Спарта".