ua en ru

Прокуратура закінчила розслідування у справі масового отруєння алкоголем в Харкові

Прокуратура закінчила розслідування у справі масового отруєння алкоголем в Харкові Фото: отруєння алкоголем (Pixabay)

Наразі проходить процес ознайомлення сторін з матеріалами розслідування

Прокуратура закінчила досудове розслідування у справі масового отруєння алкоголем в Харкові. Про це розповів прокурор Харківської області Юрій Данильченко, передає прес-служба обласної прокуратури.

"Наше першочергове завдання - відправити цю справу до суду. Буквально у понеділок, 24 липня, ми закінчили досудове розслідування стосовно організованої групи зловмисників, які налагодили канали поширення цієї отрути. Ви пам'ятаєте, що організатора і його двох спільників… затримали, можна сказати, "по гарячих слідах". Ми вважаємо їх головними винуватцями смерті 48 людей. Саме стільки причин загибелі від сурогатного алкоголю в Харківській області підтверджені результатами досліджень", - зазначив прокурор.

Він поінформував, що наразі проходить процес ознайомлення сторін з матеріалами розслідування. Після закінчення процедури обвинувальний акт буде направлений до суду. Максимальна санкція статті передбачає - 10 років позбавлення волі.

Наразі всі троє підозрюваних перебувають під вартою.

"Також окремими провадженнями до суду зараз йдуть справи стосовно посередників і безпосередніх продавців цього сурогату. Стосовно двох підозрюваних провадження за ч. 3 ст. 204 Кримінального кодексу України - вже в суді. Ще 5 обвинувальних актів щодо 6 підозрюваних повністю готові для передачі до суду. Залишилися технічні формальності", - зазначив прокурор.

Нагадаємо, наприкінці листопада 2016 року повідомлялося, що число жертв отруєнь сурогатним алкоголем досягло 73 осіб.