ua en ru

Прокуратура закінчила досудове розслідування у справі Обухівського екс-прокурора

Прокуратура закінчила досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо колишнього прокурора Обухівського району Юрія Дикого. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

"Прокуратурою Київської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього прокурора Обухівського району та ще чотирьох осіб у вимаганні. Встановлено, що вони вимагали у потерпілого земельну ділянку розташований в Обухівському районі в обмін на закриття кримінального провадження щодо останнього", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли в прокуратурі, спільників екс-прокурора затримали під час оформлення у нотаріуса відповідної угоди про передачу ділянки площею 1 га вартістю близько 6 млн грн.

Злочинні дії вказаних осіб кваліфіковано за ч. 4 ст. 189 КК України, тобто вимагання, що завдало майнову шкоду в особливо великих розмірах. В даний час у відповідності з вимогами КПК України підозрювані та їх захисники знайомляться з матеріалами кримінального провадження.

Нагадаємо, в кінці січня екс-прокурора Дикого було узято під варту.