ua en ru

Прокуратура затримала бойовика ДНР, підозрюваного в знущаннях над полоненими

Прокуратура затримала бойовика ДНР, підозрюваного в знущаннях над полоненими Фото: терорист ДНР тримав у полоні українських військових

Затриманий прокуратурою терорист незаконно утримував у полоні українських військових

Співробітники Головної військової прокуратури спільно з працівниками СБУ затримали у м. Слав'янськ Донецької області громадянина України, який з серпня по грудень 2014 року в складі самопроголошеної "Донецької народної республіки" незаконно утримував у полоні українських військових. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

Повідомляється, що затриманий терорист утримував полонених в приміщенні Донецького обласного управління СБУ в місті Донецьку.

"Він разом з іншими терористами, всупереч Женевській конвенції про поводження з військовополоненими від 12.08.1949, користуючись беззахисним станом полонених і відсутністю можливості для самозахисту, застосовував до них фізичне насильство, наносив побої, мучив, погрожував вбивством, вчиняв інші дії, які створювали загрозу їх здоров'ю та життю", - інформує прокуратура.

Слідство встановило 11 військовослужбовців ВСУ, які постраждали від дій вказаної особи.

11.02.2017 йому повідомлено про підозру в участі терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України), пособництві у веденні агресивної війни проти України (ч. 2 ст. 437 КК України) і порушенні законів і звичаїв війни (год . 1 ст. 438 КК України).

До підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці.

Волонтер Семен Кабакаєв на своїй сторінці в Twitter опублікував фото, а також ім'я та прізвище затриманого терориста.

Нагадаємо, раніше суд засудив жителя Авдіївки, який співпрацював з бойовиками самопроголошеної «Донецької народної республіки» і корегував обстріли, до 6 років позбавлення волі.