ua en ru

Прокуратура відновила розслідування відчуження акцій "Київміськбуду"

Прокуратура відновила розслідування відчуження акцій "Київміськбуду" Фото: прокуратура Києва

Прокуратура провела ревізію кримінальних справ проти колишнього мера Черновецького

Прокуратура Києва відновила розслідування незаконного відчуження акцій "Київміськбуду" вартістю 77 млн гривень. Про це йдеться в повідомленні столичної прокуратури.

Повідомляється, що прокуратура провела ревізію кримінальних справ проти колишнього мера Леоніда Черновецького і посадових осіб з його оточення.

"Зокрема, під час перевірки встановлено факт незаконного закриття кримінального провадження про відчуження 6 кіпрським офшорним компаніям акцій 34 будівельно-монтажних і транспортних підприємств, якими володів "Київміськбуд" на суму 77 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що акції повернуто законному власнику, але причетні до операцій не притягнуті до відповідальності.

"Прокуратурою міста Києва за результатами вивчення матеріалів цієї кримінальної справи, постанова про її припинення скасована та прийнято заходи до активізації розслідування", - йдеться в повідомленні.

Слідство проводиться за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що генпрокурор Юрій Луценко має намір особисто контролювати прокуратуру Києва, Одеси і Львова