ua en ru

Прокуратура порушила кримінальну справу стосовно директора "Суднобудівного заводу ім. 61 комунара" за невиплату зарплати

Прокуратура Південного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері 11 жовтня 2012 р. порушила кримінальну справу стосовно директора державного підприємства "Суднобудівний завод імені 61 комунара" за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 175 КК України.

Встановлено, що директором зазначеного підприємства упродовж 2011 - 2012 рр. безпідставно не виплачувалась заробітна плата 1 тис. 130 працівникам на загальну суму 13 млн грн.

"Натомість, в цей же період директором підприємства здійснені видатки у сумі понад 13 млн грн на закупівлю товарів, робіт і послуг, які не мали першочергового значення", - зазначають в прокуратурі.

У справі проводиться досудове слідство.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заборгованість із виплатою зарплати на "Суднобудівному заводі імені 61 комунара" утворилася у зв'язку з відсутністю виробничих замовлень.

Читайте також: Кабмін виділив Міноборони 100 млн грн на виплату заборгованої підприємствам військово-промислового комплексу зарплати