ua en ru

Прокуратура порушила справу за статтею теракт за фактом обстрілу українського вертольота під Слов’янськом

Харківська прокуратура з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Центрального регіону України розпочала кримінальне провадження за фактом обстрілу українського вертольота поблизу Слов'янська (Донецька область).

Харківська прокуратура з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Центрального регіону України розпочала кримінальне провадження за фактом обстрілу українського вертольота поблизу Слов'янська (Донецька область). Про це повідомляє прес-служба прокуратури Центрального регіону з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері.

Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт, вчинений повторно або за попередньою змовою групою осіб, або якщо він призвів до заподіяння значної майнової шкоди чи інших тяжких наслідків).

Нагадаємо, 4 червня 2014 р. поблизу м. Слов'янськ Донецької області невстановлені особи з переносного зенітно-ракетного комплексу (ПЗРК) обстріляли гвинтокрил, в результаті чого двоє військовослужбовців отримали травми різного ступеню тяжкості.

Протягом доби Харківською прокуратурою з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері проведено невідкладні першочергові слідчі дії, по завершенню яких вказане кримінальне провадження передано за підслідністю до відділу Служби безпеки України у Харківській області з метою продовження слідства.