ua en ru

Прокуратура порушила справу за фактом вбивства військового п'яними товаришами по службі в Харківській обл

Прокуратура порушила справу за фактом вбивства військового п'яними товаришами по службі в Харківській обл Джерело фото:sq.com.ua
Військова прокуратура Харківського гарнізону Центрального регіону України порушила справу за фактом вбивства військового п'яними товаришами по службі в Харківській обл.

Військова прокуратура Харківського гарнізону Центрального регіону України порушила справу за фактом вбивства військового п'яними товаришами по службі в Харківській обл. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

"Проведеними першочерговими слідчими та розшуковими заходами із залученням працівників органів внутрішніх справ, військової контррозвідки Служби безпеки України та військової служби правопорядку встановлено, що офіцер і двоє військовослужбовців, які проходили службу по мобілізації, перебуваючи в нетверезому стані, після сварки, з хуліганських спонукань пострілами з автомата вбили одного з військовослужбовців, після чого самовільно залишили місце дислокації військового підрозділу", - йдеться в повідомленні.

Зараз вбивці затримані, 16 листопада їм оголошено про підозру у вчиненні зазначених злочинів, максимальна відповідальність за які передбачає позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених п. 12 год. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб) і ч. 2 ст. 408 КК України (дезертирство).

Нагадаємо, 4 листопада Київський районний суд Полтави засудив двох військовослужбовців Полтавського гарнізону до двох років позбавлення волі за дезертирство.