ua en ru

Прокуратура порушила справу за фактом отруєння 10 людей їжею з супермаркету Billa у Києві

Прокуратура Подільського району Києва розпочала кримінальне провадження за фактом масового отруєння людей продукцією, придбаною в одному з супермаркетів на Подолі.

Прокуратура Подільського району Києва розпочала кримінальне провадження за фактом масового отруєння людей продукцією, придбаною в одному з супермаркетів на Подолі. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Подільського району міста Києва.

Відомості про дану подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України - порушення встановлених санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням.

Проведення досудового розслідування доручено органам внутрішніх справ, його хід перебуває на контролі прокуратури.

Крім того, прокуратурою винесено постанову про проведення перевірки, в рамках якої буде надана оцінка діям службових осіб Держсанепідемслужби щодо повноти державного контролю за дотриманням вимог санітарного законодавства при функціонуванні вказаного закладу.

Нагадаємо, упродовж 6-7 березня 2014 р. 10 осіб, які придбали готову кулінарну страву у супермаркеті Billa у Подільському районі Києва, були госпіталізовані з ознаками харчового отруєння. Лабораторними дослідженнями встановлено, що збудник хвороби (патогенний стафілокок) містився у плові з курячим м'ясом, який був приготовлений у кулінарному цеху цього закладу.