ua en ru

Прокуратура встановила, хто побив поліцейського Олійника

Прокуратура встановила, хто побив поліцейського Олійника Фото: Сергій Олійник

Олійник пройде медичне обстеження, яке має зафіксувати тілесні ушкодження

Патрульний поліцейський Сергій Олійник був побитий не в загальному блоці СІЗО, а вдарив його затриманий встановлений. Про це в ефірі "112" повідомила прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець.

"За заявою Сергія Олійника за його побиття розпочаті два кримінальні провадження за статтею "службова недбалість" і "умисне легке тілесне ушкодження", яка розслідується відповідно слідчим управлінням столичної прокуратури і Шевченківським управлінням поліції в місті Києві. За цей час у рамках розслідування проведено значний обсяг слідчих дій. Встановлено, що інцидент стався не в загальній камері, як повідомили деякі ЗМІ, а в приміщенні, звідки заарештованих відправляють в різні суди для участі в судових засіданнях. Особа, ймовірно завдала тілесні ушкодження Олійнику, встановлено", - повідомила Максимець.

За її словами, сьогодні запланована процедура впізнання за участю поліцейського. Олійник також повинен пройти медичне обстеження, яке має зафіксувати тілесні ушкодження і ступінь їх тяжкості.

Нагадаємо, Апеляційний суд Києва відпустив поліцейського Сергій Олійника, якого звинувачують в умисному вбивстві неповнолітньої в ніч на 7 лютого, під домашній арешт.

"Патрульний поліцейський Сергій Олійник відпущений рішенням Апеляційного суду під домашній арешт! Він звільнений в залі суду! Попереду десятки допитів, експертиз і пошуків істини. Але головне, що патрульні поліцейські будуть знати, що їх ніхто не дасть просто так розтоптати", - написав у своєму Facebook радник глави МВС Антон Геращенко.

Зазначимо також, що за словами Геращенко, Олійника побили в СІЗО його співкамерники.

"Почалося засідання апеляційного суду у справі про арешт патрульного поліцейського Сергія Олійника. У Сергія синець на губі. Тільки що з'ясувалося, що в Лук'янівському СІЗО, випадково або по злому наміру, було допущено його зміст з іншими правопорушниками, в результаті чого у нього сталося зіткнення з іншим ув'язненим у слідчому ізоляторі. Адвокати вимагають від прокуратури розпочати кримінальне провадження за фактом недбалості посадових осіб слідчого ізолятора за фактом нанесення тілесних ушкоджень Олійнику", - повідомив він.

Пізніше стало відомо, що за фактом побиття Олійника розпочаті кримінальні провадження.