ua en ru

Прокуратура та СБУ у Києві попередили теракт напередодні Дня незалежності

Прокуратура та СБУ у Києві попередили теракт напередодні Дня незалежності Фото (ГПУ): у лісовій смузі Києва знайшли протитанкові гранатомети

У лісовій смузі Києва знайшли протитанкові гранатомети

Військовою прокуратурою Дарницького гарнізону Центрального регіону України спільно з військовою контррозвідкою Служби безпеки України (СБУ) напередодні масового святкування у Києві Дня незалежності попереджено скоєння теракту. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України (ГПУ).

У лісовій смузі Києва поблизу військових частин Держаної прикордонної служби України виявлено сховище з двома боєвими припасами РПГ-22 та РПГ-26, а також карту місцевості, на якій відображені ймовірні об`єкти ураження.

Зазначені ручні протитанкові гранатомети призначені для знищення броньованих цілей та укріплень, їх прицільна дальність пострілу становить 250 метрів.

Повідомляється, що засоби ураження вилучено. Розпочато кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ст. 113 КК України (диверсія). Проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії, призначено ряд експертиз.

Нагадаємо, СБУ в Харкові попередила теракт, який планувався напередодні Дня незалежності.