ua en ru

Прокуратура розслідує вбивство колишнього "міністра палива та енергетики" ДНР

Прокуратура розслідує вбивство колишнього "міністра палива та енергетики" ДНР Фото: Євген Файницький

Файницький помер ще в травні 2015 року

Колишнього "міністра палива та енергетики" так званої "Донецької народної республіки" (ДНР) Євгена Файницького убили, але інформація про це замовчується. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

"До органів прокуратури України із заявою про вчинення кримінального правопорушення звернувся мешканець міста Києва. У своєму зверненні він стверджує, що його брата - Євгена Файницького, який працював на терористів ДНР жорстоко вбито та інформація про цей факт замовчується", - йдеться в повідомленні.

Наразі прокуратурою Донецької області встановлено, що Файницький наприкінці 2014 - початку 2015 років працював так званим "міністром палива та енергетики" ДНР. У Лютому поточного року, згідно інформації ЗМІ, його було затримано представниками псевдо-міністерства держбезпеки ДНР ніби-то за шпіонаж.

У матеріалах, переданих заявником до органів прокуратури України є офіційна відповідь виконуючого обов'язки так званого Генерального прокурора ДНР Андрія Співака в якій зазначено, що Євгена Файницького заарештовано за "...проукраинскую, бендеровскую, националистическую позицию".

Проте, знайти чоловіка рідні так і не змогли, а згодом отримали з РФ підтвердження того, що він помер ще у травні 2015 року. Свідоцтво про смерть Євгена Файницького видано відділом записів актів цивільного стану Мілеровського району Ростовської області РФ, а місцем смерті значиться місто Донецьк Донецької області.

Що стало причиною смерті колишнього міністра терористів, наразі з'ясовуватимуть у прокуратурі Донецької області.

Зазначається, що дані за вказаним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з кваліфікацією за ст. 115 КК України (умисне вбивство).

Прокуратура розслідує вбивство колишнього "міністра палива та енергетики" ДНР

Фото: свідоцтво про смерть Файницького

Прокуратура розслідує вбивство колишнього "міністра палива та енергетики" ДНР

Фото: Файницький був заарештований за "проукраїнську, бендеровскую, націоналістичну позицію"

Нагадаємо, інформація про арешт Файницького з'явилася у лютому цього року.