ua en ru

Прокуратура повністю довела причетність Мазурка до вбивства охоронців "Каравану" і закрила справу

Причетність Ярослава Мазурка до вбивства охоронців ТРЦ "Караван" повністю доведена. Кримінальне провадження закрите у зв'язку зі смертю підозрюваного. Про це повідомила прес-служба прокуратури м. Києва

"Під час досудового слідства проведено більше 200 експертиз, в тому числі близько 20 експертиз ДНК, допитано понад 12 тис. осіб та проведено низку інших важливих слідчих дій. Загалом докази, зібрані слідчими, містяться у 600 томах кримінального провадження. Доказами, зібраними у кримінальному провадженні під час досудового розслідування, причетність підозрюваного Мазурка до вбивства трьох охоронців "Каравану", замаху на вбивство четвертого, крадіжки товарів із супермаркету та незаконного поводження із зброєю повністю доведена", - йдеться у повідомленні прокуратури.

За наслідками досудового розслідування прокуратурою м. Києва прийнято процесуальне рішення про закриття кримінального провадження на підставі п. 5 ч. 1 ст. 284 КПК України - у зв'язку зі смертю підозрюваного.

Водночас, як повідомили у прокуратурі, у ході досудового розслідування, слідчими перевірялися версії причетності Мазурка до вчинення інших злочинів, а саме вбивства жінки та малолітньої дитини в грудні 2009 р. в Оболонському районі м. Києва, вбивства чоловіка та замаху на вбивство іншого наприкінці 2009 - початку 2010 рр. в Святошинському районі столиці.

Однак, на думку прокурорів, котрі здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, досудове розслідування за вказаними епізодами проведено не в повній мірі та достатньо доказів причетності Мазурка до скоєння цих кримінальних правопорушень не зібрано.

Читайте також: За кримінальною справою "караванського стрільця" проводиться понад 200 експертиз, - МВС