ua en ru

Прокуратура підозрює "Аеросвіт" у шахрайстві з фінансовими ресурсами

Прокуратура Київської області, провівши перевірку, встановила, що авіакомпанія ПрАТ "Аеросвіт" порушила вимоги Цивільного та Земельного кодексів України, а також закону України "Про іпотеку". Про це повідомляє прес-служби прокуратури Київської області.

"Встановлено, що в кінці 2012 р. частину майна авіакомпанії передано в заставу одному з банків на підставі договору іпотеки. При цьому земельна ділянка площею 7,344 га, розміщена в межах аеропорту "Бориспіль", яка є предметом іпотеки, перебуває на праві постійного користування в ДП "МА "Бориспіль" та перебуває у державній власності", - йдеться в повідомленні.

Прокуратура підкреслила, що відповідно до ч. 1 ст. 5 закону України "Про іпотеку", предметом іпотеки може бути лише майно, яке перебуває у власності іпотекодавця.

"Зважаючи на вказану норму закону, службові особи "Аеросвіту" надали іпотекодержателю завідомо неправдиву інформацію щодо перебування у власності зазначеної вище земельної ділянки. За результатами перевірки прокуратурою області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 222 КК України, тобто шахрайство з фінансовими ресурсами", - повідомила прокуратура.

Читайте також: Прокуратура заявила цивільний позов до "Аеросвіту" в інтересах ПФУ на понад 8 млн грн