ua en ru

Прокуратура передала до суду обвинувальний акт у справі про вбивство чоловіка у метро Києва уколом шприцу

Прокуратура міста Києва направила до Солом'янського райсуду для розгляду по суті обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно чоловіка, який у квітні 2014 р. на станції метро "Вокзальна" вбив людину, вколовши в неї токсичну речовину.

Прокуратура міста Києва направила до Солом'янського райсуду для розгляду по суті обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно чоловіка, який у квітні 2014 р. на станції метро "Вокзальна" вбив людину, вколовши в неї токсичну речовину. Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

"У ході досудового розслідування встановлено, що 45-річний уродженець Російської Федерації вирішив пограбувати чоловіка, якого побачив у метрополітені. Обраною жертвою виявився 41-річний киянин. Зловмисник при собі мав шприц, з отруйною сумішшю, яка викликає втрату свідомості та може взагалі призвести до смерті людини", - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі зазначають, що чоловік підійшов до обраної жертви та ввів йому шприцом речовину в спину. Коли киянин почав втрачати свідомість, злочинець підхопив сумку із особистими речами потерпілого та почав тікати з місця події. Зловмисник був затриманий співробітниками міліції при спробі залишити станцію метро "Вокзальна".

Повідомляється, що згідно до висновків судово-хімічних експертиз, небезпечною сумішшю є діізопропілметилфосфонат, діізопропілдиметилпірофосфонат та метилізопропілметилфосфонат.

При цьому у прокуратурі наголошують, що ця токсична фосфорорганічна речовина на території України не виробляється.

Чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 187, п. 6 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (розбій, умисне вбивство).

Нагадаємо, 28 квітня близько 9:00 на станції метро "Вокзальна", один з пасажирів звернувся до контролера автоматичного контрольного пункту і повідомив, що кілька хвилин тому відчув укол у області спини і йому стало зле. Невдовзі чоловік знепритомнів, а через деякий час помер.

Наступного дня міліція повідомила про затримання підозрюваного у цьому вбивстві.