ua en ru

Прокуратура оскаржуватиме рішення Луганської облради про невизнання центральної влади

Прокуратура оскаржуватиме рішення Луганської облради, згідно з яким вона не визнає легітимність центральних органів влади.

Прокуратура Луганської області оскаржуватиме рішення Луганської облради, згідно з яким вона не визнає легітимність центральних органів влади. Про це йде мова у зверненні колегії ГПУ.

"Нелегітимними та такими, що суперечать чинному законодавству є і рішення "Про звернення депутатів Луганської обласної ради" від 2 березня поточного року. Наразі прокуратура Луганської області вже підготувала адміністративний позов про скасування цього незаконного акту", - йдеться у зверненні.

Також у прокуратурі нагадують, що відповідно до статті 121 Конституції України прокуратура становить єдину систему та забезпечує дотримання законності в державі.

"Тому будь-які рішення про призначення керівників органів прокуратури усупереч встановленому порядку, як це мало місце в Криму, є незаконними", - йдеться у зверненні.

Нагадаємо, раніше сьогодні Луганська облрада ухвалила рішення "Про звернення депутатів Луганської обласної ради", яким, зокрема, відмовилася визнавати легітимність центральних органів влади.