ua en ru

Прокуратура направила до суду обвинувачення проти "міністра економічного розвитку" ДНР

Прокуратура направила до суду обвинувачення проти "міністра економічного розвитку" ДНР Фото: "міністр економічного розвитку" ДНР Євгенія Самохіна

Терористці загрожує до 15 років позбавлення волі

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно "міністра економічного розвитку" так званої "Донецької народної республіки" (ДНР). Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області у Facebook.

"Прокуратура Донецької області направила до суду обвинувальний акт щодо мешканки м. Донецька, яка обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) КК України.

Досудовим розслідуванням зібрано достатньо доказів для звинувачення
жінки у тому, що вона з листопада 2014 року погодилася на пропозицію терористів та очолила "міністерство економічного розвитку "ДНР", а також за виконання у подальшому дій, спрямованих на підтримку незаконної діяльності окупантів", - йдеться в повідомленні.

Прокуратура Донецької області направила до суду обвинувальний акт стосовно «міністра економічного розвитку «ДНР»#Проку...

Posted by Прокуратура Донецької області on 6 ноября 2015 г.

На теперішній час жінка продовжує керувати псевдоміністерством, знаходячись на тимчасово окупованій території, та виконує організаційно-розпорядчі функції, таким чином отримуючи протиправний дохід від своєї злочинної діяльності та забезпечуючи фінансування кожного працівника "міністерства".

Враховуючи наведені факти, правоохоронними органами було прийнято рішення про проведення у відношенні обвинуваченої спеціального досудового розслідування.

Наразі справу ‪‎спрямовано‬ до ‪суду‬ для її заочного засудження. Терористці загрожує до 15 років позбавлення волі.

Варто зазначити, що на даний момент "міністром економічного розвитку" ДНР є Євгенія Самохіна.

Нагадаємо, ГПУ розпочала процедуру заочного засудження у кримінальній справі проти екс-нардепа від Партії регіонів Олега Царьова.