ua en ru

Прокуратура направила до суду справу проросійського активіста за побиття євромайданівців

Прокуратура Харкова направила до Дзержинського районного суду обвинувальний акт відносно харків'янина, який звинувачується в побитті учасників мітингу "За цілісність України" 13 квітня 2014 р. у центрі міста, повідомили у прес-службі обласної прокуратури.

За словами в.о. прокурора міста Олександра Фільчакова, чоловікові інкримінується активна участь у масових заворушеннях, що супроводжувалися насильством над учасниками проєвропейського мітингу та пошкодженням майна Харківського метрополітену (ч.1 ст.294 КК України).

Нагадаємо, 13 квітня минулого року в Харкові відбулася сутичка між учасниками двох мітингів - "За єдину Україну" та "За федералізацію країни". В переході станції метро "Університет" проросійськи налаштовані громадяни із застосуванням заздалегідь заготовлених предметів побили активістів Євромайдану, постраждало кілька десятків людей.

За допомогою громадськості вдалося встановити особу одного з учасників тих подій. Підозрюваного впізнали харків'яни на фотографіях, розміщених у ЗМІ. За даними слідства, чоловік з каменями в руках побив щонайменше двох проукраїнських активістів.

Напередодні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що справу про побиття координатора харківського Євромайдан Василя Рябка перебуває у провадженні МВС.

У січні Генеральна прокуратура направила до Печерського районного суду Києва обвинувальний акт відносно полковника Міністерства внутрішніх справ, який не припинив злочину з боку правоохоронців щодо учасника Євромайдану Михайла Гаврилюка 22 січня 2014 року.