ua en ru

Прокуратура розслідує загибель жінки на "Азовсталі"

Прокуратура почала розслідування за фактом загибелі жінки на ПАТ МК "Азовсталь". Жінка загинула в результаті прориву кисневого трубопроводу. 

Прокуратура почала розслідування за фактом загибелі жінки на ПАТ МК "Азовсталь". Жінка загинула в результаті прориву кисневого трубопроводу. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Маріуполя.

"Встановлено, що 10 серпня 2013 р. приблизно в 05:15 в одному з цехів МК" Азовсталь "при роботі стався порив кисневого трубопроводу, в результаті чого жінка 1957 р.н. отримала смертельні травми", - повідомив прокурор Орджонікідзевського району міста Маріуполя Микола Хаустов.

Слід зазначити, що в результаті аварії виробничий процес призупинено не було. Загроза життю і здоров'ю населення, а також навколишньому середовищу відсутня.

Дані за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з кваліфікацією за ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки при виконанні робіт з підвищеною небезпекою) КК України. Розпочато досудове розслідування, процесуальне керівництво яким здійснює прокуратура Орджонікідзевського району міста Маріуполя.

Нагадаємо, що 6 серпня на підприємстві "Концерн Стірол" в Горлівці стався викид аміаку. Шестеро людей загинули, близько 30 - постраждали.

За фактом аварії розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.272 КК України. Санкція зазначеної статті передбачає покарання до 8 років позбавлення волі. Серед основних версій причин аварії розглядаються порушення правил експлуатації обладнання, халатність обслуговуючого персоналу при дотриманні технологічного процесу, порушення правил безпеки, в тому числі при проведенні ремонтних робіт. Хід досудового розслідування контролює Генпрокуратура.

Варто Зазначити, що всього кілька днів тому "Метінвест" повідомляв, що підприємство "Азовсталь" в 2013 р. в два рази збільшило витрати на поліпшення робочого побуту - до 6 млн грн.

"Разом з комфортними та безпечними умовами праці для кожного співробітника перед нами стоїть завдання забезпечити також гідний рівень робочого побуту на підприємстві. Тому комбінат подвоїв фінансування заходів з ремонту санітарно-побутових приміщень", - повідомляв генеральний директор "Азовсталі" Енвер Цкітішвілі.

ПАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь"- один з найбільших металургійних комбінатів України з повним циклом виробництва. Розташований в Маріуполі (Донецька область). Є монополістом на Україні по випуску деяких видів металопрокату. З 2006 р. входить до групи "Метінвест", мажоритарним акціонером якої є донецька фінансово-економічна група Ріната Ахметова System Capital Management.