ua en ru

Прокуратура розпочала перевірку за фактом трагедії в Рівненській обл

Прокуратура розпочала перевірку за фактом трагедії в Рівненській області, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Як повідомлялося, 10 липня у селі Біле Дубровицького району вночі у будинку для престарілих сталася пожежа, у результаті якої загинуло 16 людей.
Сьогодні на місці трагедії працює урядова комісія, створена за дорученням Президента України Віктора Януковича. Хід досудового слідства у кримінальній справі, порушеній за ст.196 Кримінального кодексу України перебуває на контролі генерального прокурора Віктора Пшонки.

За даними УМНСУ в області до ранку пожежа була ліквідована. На місце події відразу виїхали прокурор Рівненської області Василь Присяжнюк та його заступники, губернатор області Василь Берташ, керівники правоохоронних органів області, члени створеної у зв'язку з трагедією слідчо-оперативної групи.
Ведуться пошукові роботи, розбираються завали, проводиться ідентифікація загиблих. До районної лікарні також госпіталізовано 11 осіб з отруєнням чадним газом та опіками. Стан 1 пенсіонера та 2 осіб обслуговуючого персоналу важкий, у решти 8 осіб стан задовільний.
За попередніми даними пожежа виникла орієнтовно в спальних приміщеннях пенсіонерів. За свідченнями осіб, які перебували в даному закладі, загорання розпочалося з першої палати. Попередня причина виникнення пожежі - необережне поводження з вогнем.
Прокуратурою розпочато перевірку у порядку ст.97 КПК України стосовно посадових осіб Дубровицького районного територіального центру соціального обслуговування інвалідів та одиноких громадян.