ua en ru

Прокуратура почала процедуру заочного засудження "міністра оборони" ДНР

Прокуратура почала процедуру заочного засудження "міністра оборони" ДНР Фото: прокуратура

Він підозрюється у створенні та керування терористичною організацією

Генеральна прокуратура України почала процедуру заочного засудження "міністра оборони" так званої "Донецької народної республіки" (ДНР). Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

"Генеральною прокуратурою розпочато процедуру заочного засудження відносно громадянина України Х. - так званого міністра оборони терористичної організації ДНР, який підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 258-3 КК України (створення та керування терористичною організацією) та ч. 1 ст. 294 КК України (організація масових заворушень)", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, підозрюваний у квітні 2014 року вступив у злочинну змову з іншими активними учасниками ДНР щодо здійснення керування збройними підрозділами цієї організації на посаді так званого командувача "народною армією ДНР" - "міністра оборони".

Зокрема, 12 квітня 2014 року він організував масове заворушення, що супроводжувалось опором представникам законної влади, погромами та захопленням будівлі прокуратури Донецької області.

"Шевченківський районний суд м. Києва 27.10.2016 задовольнив відповідне клопотання органу досудового розслідування, погоджене з прокурором, та надав дозвіл на здійснення стосовно підозрюваного Х. спеціального досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ГПУ зможе заочно судити російських військових чиновників.