ua en ru

Прокуратура кваліфікувала обстріл поблизу с. Октябрське, в результаті якого загинув військовослужбовець, як теракт

Прокуратура кваліфікувала обстріл поблизу с. Октябрське Добропільського району Донецької області, в результаті якого загинув український військовослужбовець, як теракт.

Прокуратура кваліфікувала обстріл поблизу с. Октябрське Добропільського району Донецької області, в результаті якого загинув український військовослужбовець, як теракт. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Південного регіону з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері.

"Встановлено, що 21 червня 2014 р. о 13:15 група озброєних автоматичною зброєю бойовиків здійснила обстріл військовослужбовців, які пересувалися на автомобілі "Урал" поблизу села Октябрське. Внаслідок терористичного акту один військовослужбовець загинув, а один отримав поранення", - йдеться у повідомленні.

Органами прокуратури Південного регіону з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері після проведення першочергових слідчих дій направлено за підслідністю до Служби безпеки України матеріали кримінального провадження щодо вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Раніше "народний губернатор" Донецької області Павло Губарєв заявляв, що бойовики атакували українських силовиків в районі населеного пункту Октябрське, в результаті чого були вбиті троє українських військовослужбовців і поранені 15 осіб.