ua en ru

Прокуратура кваліфікувала обстріл поблизу Красного Лиману, в результаті якого загинули 6 військовослужбовців, як теракт

Прокуратура кваліфікувала обстріл поблизу р. Красний Лиман та смт Ямпіль в Донецькій обл., в результаті якого загинули 6 українських військовослужбовців, як теракт.

Прокуратура кваліфікувала обстріл поблизу р. Красний Лиман та смт Ямпіль в Донецькій обл., в результаті якого загинули 6 українських військовослужбовців, як теракт. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Центрального регіону з нагляду за додержанням законів у військовій сфері.

"Харківська прокуратура з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Центрального регіону України розпочала досудове розслідування за фактом застосування 19 червня 2014 року поблизу міста Красний Лиман та смт. Ямпіль Краснолиманського району Донецької області невстановленими особами зброї, що призвело до загибелі 6 і поранення 25 військовослужбовців Збройних Сил України", - йдеться в повідомленні.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 258 Кримінального Кодексу України (терористичний акт, тобто застосування зброї, що призвело до загибелі людини, карається позбавленням волі на строк від десяти до
п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі).

Після проведення першочергових слідчих дій матеріали кримінального провадження направлені в Управління Служби безпеки України в Харківській області для подальшого розслідування.