ua en ru

Прокуратура кваліфікувала напади бойовиків на підрозділи ЗСУ 28 червня, в результаті яких загинуло 6 силовиків, як теракти

Прокуратура кваліфікувала напади бойовиків на підрозділи Збройниз сил України 28 червня, в результаті яких загинуло 6 силовиків, як теракти.

Прокуратура кваліфікувала напади бойовиків на підрозділи Збройниз сил України 28 червня, в результаті яких загинуло 6 силовиків, як теракти. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Південного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері.

"Упродовж 28 червня 2014 р. групи бойовиків, озброєні мінометами та автоматичною стрілецькою зброєю, здійснили 5 нападів на зведені підрозділи Збройних сил України, які виконують завдання на території Донецької та Луганської областей. Внаслідок нападів терористів 6 військовослужбовців загинуло та 16 отримали вогнепальні осколкові та кульові поранення", - йдеться у повідомленні.

Відомості про всі зазначені факти прокуратурою Південного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері кваліфіковано за ч. 3 ст. 258 КК України (терористичний акт, що призвів до загибелі людей) та внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Раніше прес-секретар штабу АТО Олексій Дмитрашковський заявив РБК-Україна, що за останню добу на Донбасі загинули п'ять силовиків, ще 17 отримали поранення.

"За останню добу на Донбасі загалом загинуло п'ять військових, а ще 17 силовиків отримали поранення. Станом на 11:42 29 червня загиблих силовиків немає", - сказав Дмитрашковський.

Нагадаємо, 28 червня під час обстрілу блокпоста сил АТО поблизу Слов'янська (біля повороту на Червоний Лиман) Донецької області загинули три силовика, ще шестеро поранені.